De westkust & het begin en einde van de wereld

Gepubliceerd op 11 mei 2022 om 09:01

Onze rondreis door West-Amerika, deel 2.

8 januari

Los Angeles, California, Verenigde Staten - On the road!

Na een hels uur vol onderhandelingen bij de car rental (creditcard limits, onverwachte extra kosten, etc.), zitten we nu in onze prachtige huurauto. We hebben Los Angeles achter ons gelaten, zijn Malibu gepasseerd en making our way up north.

---

Lunchtime in California. We zijn een plaatselijke Walmart ingedoken (zo leuk!! Hier waren we alledrie heel excited over) en hebben wat brood, beleg, water en snacks ingeslagen. De jongens hadden allebei een mini blackberry pie en apple pie, so cute. Als echte road trippers aten we op de parkeerplaats vanuit de kofferbak. En nu door!

---

Monterey, California, Verenigde Staten - Het decor voor onze reis was vandaag de Pacific Coastal Highway. Rechts: rotsen, heuvels, bergen, het glooiende groen afstekend tegen de strakblauwe lucht, en de valleien als v-vormpjes tussen de toppen. Links: de golven van de Stille Oceaan klotsen tegen ruige rotsen en de groene bermen vol gras en planten ruisen zachtjes in de zoute wind. De weg voert ons in vloeiende bochten omhoog en omlaag om de bergen heen, tussen ons en het water alleen een vangrail, een strookje groen en de hoogte van de klif.

Het samenspel tussen land en zee is magisch. Water is oneindig, ever-flowing, en de horizon strak als een oneindige lijn, en opeens rijst daar land op uit die massa. En daar rijden wij, over die grens waar water land wordt en land water. Wat zijn wij klein en wat is de wereld majestueus gemaakt.

De zon gaat onder en maakt de horizon zichtbaarder. Waar deze eerder moeilijk te onderscheiden was, vanwege het blauw van de lucht en het blauw van het water, wordt het blauwe water nu bekroond door een mix van oranje, roze en gele vlakken. En wij staan ernaar te kijken, amazed and full of wonder.

Zoveel om dankbaar voor te zijn. Natuur, licht, water, zon, ogen, oren. Vandaag zagen we een klein, maar toch zo groot stuk van de wereld; aan de rand van een continent, aan het begin van het grootste water op de wereld, voelt het alsof je de hele wereld voor je ziet.

Needless to say: we hebben genoten. Van elke pier, bocht en berg worden we lyrisch van enthousiasme. De huurauto is top, rijdt heerlijk en doet het heel goed op de ruime Amerikaanse wegen. We bevinden ons in een van de meest diverse, natuurschone en interessante landen op de wereld and we’re loving every second of it!

---

Onze hongerige magen zijn zojuist weer 101% gevuld bij Denny’s, een fantastische typische Amerikaanse diner. Deze keten moeten we ook in Nederland hebben! Alles hier ademt Amerika, van interieur tot menu tot sfeer. Het eten was verrukkelijk; we hadden allemaal een vorm van kip of vis, broccoli en ‘fries’ of ‘corn’. We zijn naar het hotel gerold, langs de brede vierbaans straat met meer diners, gas stations en inns/hotels. A day well spent!

 

9 januari 

Palo Alto, California, Verenigde Staten - Silicon Valley was uitgestorven en stil deze ochtend. Des te beter zie je de geliktheid, de perfectie. We liepen rond op de campussen van Apple en Google en bezochten de garage waar Steve Jobs aan de uitvoer van zijn ideeën werkte. Hoe gaaf dat ik de foto maakte met wat in feite zijn brain child is.

---

San Francisco, California, Verenigde Staten - Eerste stop hier in SF: de Painted Ladies en Alamo Square. Prachtig, met de skyline van San Francisco als backdrop. Roel heeft de auto super skilled geparkeerd op een ziek steile helling, echt zo knap! En daardoor konden we ‘m steeds in de gaten houden; er schijnen hier veel car break-ins te zijn. Daar zijn we een beetje huiverig voor. Maar tot nu toe is elke tegenslag en lastigheid opgelost en goedgekomen, dus ook dit komt goed! We zijn op avontuur, het onverwachte is leuk en spannend en er is geen groot verlies zonder een beetje winst. Wij gaan even stadswandelen!

---

Als de regenboog een stad zou zijn, was het San Francisco zijn. We hebben de mooiste kleuren, de sierlijkste gevels en gezelligste straten gezien. Op Fisherman’s Wharf en Pier 39 keken we uit op Alcatraz, genoten we van de bekende Californische zeeleeuwen die kirrend op de vlotten lagen te relaxen in de zon, en keken we onze ogen uit in de grote souvenirwinkels, waar je het liefst alles zou willen meenemen omdat het allemaal zo mooi bij elkaar past. De straten zijn STEIL, maar echt. Pittig, maar rewarding! Op de foto’s zie je verder hoe de jongens poseren, een auto met vrij intense wielkasten en gewoon Amerikaanse Amerikaansheid. Verder liepen we nog langs een sportcafé waar supporters net vol uit hun dak gingen omdat er gescoord was. De blijdschap was aandoenlijk en aanstekelijk ☺️ Kortom, we houden van San Fran (en vonden het hier eindelijk nog leuker dan in LA!).

---

Heb je ooit zoiets gezien? Op het randje van de wereld, als een poort naar een gouden stad, staat de mooiste brug van de wereld. Het is niet te bevatten, ik maak mentale ruimte vrij om te beseffen waar ik ben, waar ik sta en wat ik zie. Als klein meisje maakte ik lijstjes met plekken die ik wilde zijn. De Golden Gate Bridge stond tussen dingen als de Chinese Muur, Nieuw-Zeeland, Patagonië. Dingen die kwalificeren als onbereikbaar maar leuk om over te dromen. Nu sta ik hier, mijn dromen waar te maken. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het feit dat de brug vaker wel dan niet in mist en nevel is gehuld. Vandaag lieten zij zich niet zien, alsof ze mij de kans gaven om extra te genieten. De hemel was blauw, waartegen het rood van de brug nog intenser uitkwam. San Francisco is de regenboog en de Golden Gate Bridge is de rode baan, die de andere banen omvat.

---

We zijn ondertussen veilig aangekomen bij onze volgende accommodatie. Erg knus en gezellig motelkamertje. We dineerden verder bij Five Guys en toen was het even goed voor vandaag. Mijn ogen vallen dicht, ze moeten al die indrukken vasthouden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb