Kerst in Zwitserland: Zugerberg en Rapperswil

23-12-2023: Vandaag ging de reis van Alblasserdam naar Mechelen naar Brussel (waar ik een fast food avondmaal at in de meest shady Quick ter wereld) naar Parijs, CDG Airport om precies te zijn. De vertraging, dieven in de trein en het haasten naar de gate maakten de reis niet helemaal stressvrij, maar gelukkig stond ik uiteindelijk toch nog ruim op tijd bij de juiste gate.

Lees meer »

Sleeën op de Engelberg

26-12-2023: Hoera, vandaag is paardje papa jarig! Papa Timo is nu 48, maar je zou het niet zeggen! We hadden een lekker taartje bij een bäckerei om dit heuglijke feit te vieren. 

Lees meer »

Verjaardag op de Matterhorn

28-12-2023: Al om 7:00 reden we richting de zonsopkomst, die Sattel, Brünnen en alle andere stadjes een oranjerode backdrop gaf. Terwijl het licht werd, reden we naar het zuiden, en hoe hoger we kwamen, hoe hoger de sneeuw lag.

Lees meer »

Lindt, Stoos & 2024 vieren aan de Ägerisee

30-12-2023: We begonnen de dag in de Lindt-fabriek. In Kilchberg staat het Home of Chocolate, fabriek/museum. Je leert er hoe cacao groeit, geoogst en gesorteerd en behandeld wordt. Daarna zie je hoe chocola Europa veroverde en hoe Zwitserland dé chocoladereputatie verkreeg die het nu heeft.

Lees meer »

Het nieuwe jaar vieren in Basel, Colmar en Riquewihr

01-01-2024: Mooie herinneringen zijn er gemaakt in dat witte huis met groene luiken in de heuvels van Oberägeri. Ze gaan allemaal met ons mee naar huis. En sommigen zullen voor altijd in die knusse woonkamer, op het nu lege zolderkamertje of aan de oever van de Ägerisee liggen.

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb