Montserrat & Tibidabo

03-10-2023: Het was weer vroeg ochtend vandaag, want om 09:00 werden we verwacht bij de Firefly Car Rental. Met gezwinde spoed pakten we alle spullen weer in twee rugtassen, die nu zo strak van de spullen stonden dat ze net kanonskogels waren. We kregen een leuke Suzuki Swift met Apple CarPlay, wat een roadtripje altijd aangenamer maakt. Ons doel vandaag: Montserrat, op ongeveer een uur rijden van Barcelona.

Lees meer »

Gaudí's wonderen

02-10-2023: Vanmorgen stonden we om 07:45 naast ons bed, omdat we rond negenen bij het super populaire Casa Batllò wilden staan. Gisteren hebben we bij de ticket office gevraagd om een reservering voor vandaag en aangezien dat niet mogelijk was, raadde men ons aan om gewoon vroeg te komen als we op een rustig moment het huis wilden bezoeken. Nou, we waren niet de enigen. Hordes mensen stonden al in lange rijen. Om 11:45 waren er pas plekjes vrij. We besloten om de planning maar wat om te gooien en die tijd te overbruggen met een bezoekje aan Casa Milà. Dit enorme woonhuis, ontworpen door Gaudí, telt acht verdiepingen vol ingerichte slaapkamers, woonkamers, speelkamers en keukens uit de tijd dat het nog bewoond werd. De blikvanger is echter het dak, vol schoorsteenpijpen en trappenhuizen in de vorm van grillige steenformaties en fantasievolle bouwwerken.

Lees meer »

De mysteries van Barcelona

29-09-2023: Hallo Brussels Airport, we zijn er weer en we hebben de minuten afgeteld! Vanmorgen de laatste was gestreken en weggewerkt, laatste restjes uit de koelkast opeten, stofzuigen en vuilnis naar buiten; zo komen we straks thuis in een haven van rust en letterlijke schoonheid.

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb