Havens van rust in de drukte van de stad

Boekarest heeft een bepaalde feel, zeker in de natuurlijke gebieden. De stad telt tientallen grote en kleinere parken. De bekendste parken zijn het Carol I-park in het zuiden van de stad, en het Mihas I-park in het noorden. Verder zijn er de kleinere parkjes, zoals het Cismigiu-park ten noorden van Palatul Parlamentului. Maar wat al deze parken met elkaar gemeen hebben, is hun elegantie.

Lees meer »

Terug in de tijd in het Paleis van het Volk

Aan de westkant van Boekarest staat een majestueus, haast onecht gebouw. Het is zo groot dat je het, als je dichtbij staat, niet in één oogopslag kunt aanschouwen. Van de ene zijkant naar de ander ben je bijna tien minuten onderweg (we hebben dit getimed). De ramen zijn van veraf niet te tellen, en de verdieping stapelen zich verder en verder op richting de hemel. En als je dan hoort dat er ook nog acht verdiepingen naar beneden gaan, valt je mond helemaal open van pure verbazing en verwondering. Het is het communistische paleis van Boekarest, ook wel het Palatul Parlamentului genoemd.

Lees meer »

Het veelzijdige en verrassende Boekarest

Wereldberoemde bouwwerken. Grootse architectuur. Oost-Europese charmes. Trendy restaurants en een oude stad tussen oud en wannabe nieuw in. Elegante stadsparken. Duizelingwekkend rijk gedecoreerde kerken op elke straathoek. Boekarest is divers en heeft het allemaal.

Lees meer »