The perks of being a pilot's wife

The perks of being a pilot’s wife: meereizen op buddy tickets! Zodoende stonden we vanmorgen samen om 04:00 op voor de vlucht naar Hurghada, die Roel samen met een Nederlandse captain zou uitvoeren.

Lees meer »

Slow living, for once

Onze dag begon om 10:48. Toen werden we wakker na een gat in de dag te hebben geslapen. Het was een heerlijke luie, langzame ochtend. We waren zelfs te laat voor het ontbijt, dus zaten we om half 1 klaar voor het lunchbuffet.

Lees meer »

Luxor: duizenden jaren afdalen naar oude beschavingen

We stonden om 04:00 op en sjouwden de hele dag door 40+ graden langs Egyptische wonderen. Om 05:00 stonden we allemaal klaar bij de receptie: Roel en ik, Wouter (de captain), Valentin, Ruben en Bart (de stewards) en de moeder van Bart (een andere buddy). Allen gewapend met water, zonnebrand en een kussen voor in het busje (Ruben was de zijne vergeten en plukte snel nog een kussentje van één van de banken bij de receptie). Buiten stapten we in het witte busje met airco en Egyptische chauffeur, om in een nog donkere maar al warme wereld te beginnen aan een autorit van ruim vier uur landinwaarts. De neonlichten van de talloze resorts en bazaars aan de kust schoten voorbij. Ter hoogte van Safaga City sloegen we af naar de woestijn, maar niet voordat we een streng politiecheckpoint gepasseerd waren. Daar volgenden er nog een stuk of zeven van; het is net of je naar een ander land wilt in plaats van doorrijden in hetzelfde land.

Lees meer »

Hemel en aarde vanuit het midden: vallende sterren en de Melkweg boven de Nijl

De pick-up is vanavond pas om 20:30, dus de dag was hier nog jong toen we om 09:30 wakker werden. We genoten van een verrukkelijk ontbijtje van het buffet (wederom zo mooi en creatief opgezet), keken op de kamer een kerkdienst en sprongen daarna in het verkoelende water van het zwembad; echt een verademing bij de verzengende hitte die alles overheerst. Bij de pool bar vonden we een vitrine vol lekkere gratis hapjes en er begon juist een Fruit Festival, erg populair bij alle kleine kindjes.

Lees meer »