Kerst in Zwitserland: Zugerberg en Rapperswil

Gepubliceerd op 7 januari 2024 om 19:14

23-12-2023: Vandaag ging de reis van Alblasserdam naar Mechelen naar Brussel (waar ik een fast food avondmaal at in de meest shady Quick ter wereld) naar Parijs, CDG Airport om precies te zijn. De vertraging, dieven in de trein en het haasten naar de gate maakten de reis niet helemaal stressvrij, maar gelukkig stond ik uiteindelijk toch nog ruim op tijd bij de juiste gate.

Tijdens het taxiën zag je heel in de verte de geel verlichte Eiffeltoren, een mooi gezicht. En nu in een dik uur over een donker Europa richting Zürich. AirFrance serveert lekkere gratis broodjes en drankjes aan boord 😋

24-12-20223: Iedereen sliep een gat in de dag, omdat er lange (reis)dagen aan deze dat vooraf zijn gegaan. Het was prachtig wakker worden aan de zachte Ägerisee; de hemel was helder en de Alpentoppen in de verte dus ook. Binnen was het warm en knus en gezellig, op de zachte banken en mooie tapijten.

Net na de middag vertrokken we richting Zug om te gaan wandelen met Julian en Helen, een stel uit de kerk van Louise. We passeerden het uiterst schattige Oberägeri met de Zwitserse guesthouses en restaurants. Een aantal glooiende groene heuvels verder arriveerden we bij de kabelbaan richting de Zugerberg.

Met z’n alles reisden we naar boven, waar onze wandeling van ruim tweeënhalf uur begon. Deze ging langs bossen, velden, minihoopjes sneeuw, geiten die belletjes droegen, kerststalletjes, mini houten hutjes en grote stapels boomstammen. Regelmatig bood de route ons een doorkijkje op de Rigi en de Pilatus.

Na de wandeling, die het laatste halfuur in de regen plaatsvond, reden we met Julian en Helen naar hun appartementje in Baar. We werden er getrakteerd op warme chocolademelk en door Helen gebakken chocoladetaart. We bekeken trouwfoto’s en filmpjes, kletsten verder en hadden vooral heel veel plezier met elkaar.

Het was al donker en aan het begin van de avond toen we afscheid namen. In het grote witte huis op de heuvel, ons ondertussen welbekend, werd er snel een avondmaal bereid en de hele verdere avond bestond uit bijkletsen, spelletjes spelen en vooral gezellig bij elkaar zijn. En de paar brandweersirenes buiten, waardoor papa op zijn achterste hoeven stond.

25-12-2023: Kerst 2023. De eerste dag was een zonovergoten en haast warme dag. We missen Roel, die helaas moet werken. We kijken uit naar twee verjaardagen. We bezochten Rapperswil en maakten daar mooie foto’s. ‘s Avonds genoten we van een uitgebreid kerstdiner waar iedereen iets aan bijdroeg. Er werd veel gepraat en veel gelachen. En nu gaan we slapen om bij te tanken voor een tweede dag vol (kerst)vreugde.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb