Grieks genieten en een goedgevuld hart

Gepubliceerd op 1 maart 2022 om 20:11

Vandaag vulden we de schatkist van ons hart met een ontelbaar aantal treasures. Ervaringen, uitzichten, bezoekjes en lessen, het was er allemaal. 

De dag begon in Psiri, of eigenlijk op Monastiraki, waar de jongens voor het eerst zicht hadden op de Akropolis. Een onwerkelijk moment, ze waren zo onder de indruk. Dat vond ik nog het mooiste om te zien. Hun eerste echte kennismaking met Griekenland. 

Vanuit daar naar de bibliotheek van Hadrianus, de Ancient Agora en Roman Agora. Tussen de oudheid, opkijkend naar intact gebleven pilaren en tempels, je voorstellend hoe men hier tweeduizend jaar geleden liep en leefde; dat is toch wel echt heel bijzonder. 

In de Plaka genoten we van de glad geplaveide straten, de muziek en de allerliefste souvenirwinkeltjes. Daar krijg ik persoonlijk nooit genoeg van. Het kan me haast niet kitsch genoeg. De jongens hadden meer zin in wat daarna kwam: pita's en souvlaki uit een lokaal restaurant. 

Eind van de middag waaiden we uit op de Areopagus, die ons schitterend uitzicht bood over Athene in al haar grootsheid en uitgestrektheid. De zon maakte de blauwe hemel langzaam lichtroze, en het licht ging van neutraal naar geel naar avondrood. Het was tijd om de metro terug naar Omonia te nemen en weet heerlijk te dineren. Dat is ons ook zeer goed gelukt, onder het genot van live muziek ('tantoe gezellig' aldus Peter). 

Reizen is mijn passie, maar er is iets wat het nog leuker maakt: doe het samen met je geliefden. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb