Een nieuwe ontdekkingstocht

Gepubliceerd op 28 februari 2022 om 22:33

Een nieuw avontuur: Peter, Maurits, Noël, Roel en Fieke naar het zuidoosten van Europa, in de voetsporen van de oude Grieken. Athene. 

Ik hou zo ontzettend veel van reizen, maar waar ik haast net zoveel van geniet, is anderen laten zien wat ik zo mooi vind. Daarom ga ik graag met mijn broertjes op reis. Zij hebben diezelfde spirit, van opwinding bij het zien van een vliegtuig en slapeloze nachten voor de dag dat ze op de Akropolis zullen staan. 

Vandaag begon met een autorit naar Kortenberg, een treinreis naar Zaventem en de bekende reismolen op Brussels Airport. De tijd tot onze vlucht werd gedood met een heerlijke fastfood lunch bij Quick.

We vlogen met SKY Express en konden al heel vroeg boarden. De pushback, het taxiën, het opstijgen wat je zo'n heerlijk gevoel in je buik geeft. Telefoon op vliegtuigstand, even helemaal op jezelf, los van de wereld, letterlijk en figuurlijk. Voor niemand bereikbaar, en dus los van alle mogelijke druk en verwachtingen.

Landen in Athene, onder een roodroze hemel. De opwinding op de gezichten van de jongens. De lichte turbulentie waardoor we wiebelend over de eerste Griekse lichtjes zweven. Touchdown, voet op nieuwe grond. Omringd door een vreemde taal op zoek naar de uitgang, de metro, de juiste lijn. Zitten, wachten, instappen, overstappen, en daar waren we dan, op Omonia Square, middenin een donker en enigszins nat Athene. Maar voor dit moment was de regen even gestopt, en meteen werden we omringd door heerlijke stadsgeluiden, elegante gebouwen en een prachtige fontein. 

De jongens plukten een mandarijntje van een boompje in het rustige straatje van onze accommodatie, die bestaat uit een ruime kamer met comfortabele bedden op de zesde verdieping, met uitzicht op Mount Lycabettus. Daar gaan we morgen van genieten, want nu was het hoog tijd om te eten. We kwamen terecht bij een tentje in Psiri, waar een dansende ober ons verleidde tot de keuze voor zijn restaurant. Onder een heater en slingers in tientallen kleuren genoten we van onze souvlaki's en pita's in een straatje overkoepeld door verlichte takken en gevuld met muziek en vrolijkheid. 

En nu gaan we slapen, want des te eerder is het morgen en morgen wacht Athene weer op ons  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb