Sleeën op de Engelberg

Gepubliceerd op 7 januari 2024 om 20:13

26-12-2023: Hoera, vandaag is paardje papa jarig! Papa Timo is nu 48, maar je zou het niet zeggen! We hadden een lekker taartje bij een bäckerei om dit heuglijke feit te vieren. 

Met z’n allen reden we na het taartje naar Engelberg. Daar kun je met een klein rood kabelbaantje naar Fürenalp, steil en soms slingerend omhoog. Boven is alles bedekt met een dikke laag sneeuw, maar de zon scheen en door het slepen met onze houten sleetjes, die je er gratis mag gebruiken, kregen we het snel warm.

Bovenaan het wandelpad begint de sleepiste. Het ging nog niet echt gemakkelijk, die eerste ronde. Niet iedereen wist hoe je goed moest remmen en sturen, en mama belandde al in de eerste bocht head-first in de sneeuw. 😄 Maar wat hadden we een plezier! De jongens gingen snel en de dames iets langzamer. Maar op het eind wapperde ook mama’s kerstjurk in de wind en haar panty was nat van de opstuivende sneeuw.

We aten een hapje in het knusse houten bergrestaurant. Warme choco, röst, alpenmacaroni en kaiserschmarrn; en papa had een uitmuntend plankje Trockenfleisch.

Een lange wachtrij en korte rit terug naar beneden reden we weer richting Oberägeri, terwijl de huisjes op de heuvels en bergflanken als kleine kasteeltjes ons uitgeleide deden.

27-12-2023: We hadden een redelijk rustig dagje. Vanmorgen sliepen we uit, terwijl het weer een zonnige dag beloofde te worden. Mama, Louise en ik ruimden alvast een groot deel van haar kamer en badkamer op.

Net na de middag gingen mama, Lisanne, Louise en ik even naar de kringloop in Baar, waar we ondertussen bekend zijn. Er werden weer mooie juweeltjes op de kop getikt, zoals een sheriff-koe voor in de kerstboom. Wat verderop keken we nog even rond in Otto’s, met allemaal discount kleding en snacks. Mega packs Toblerone en Milka bijvoorbeeld.

En later op de middag reden Louise, Peter, Maurits en ik nog naar de Lindt-fabriek. Helaas konden we vanwege grote drukte niet naar binnen, maar we mochten wel de shop in! Peter en Maurits mochten allebei een zakje vullen met kleurrijke chocolaatjes, in glanzende rode, groene en paarse papiertjes.

De zon ging onder achter de Pilatus en de Zürichsee werd omgeven door lichtjes. Witte kerktorentjes met kunstige klokken staken boven de dorpjes uit, sprookjesachtig. En nu gezellig binnen met elkaar, waar het warm en knus is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb