No place like home (or California)

Gepubliceerd op 24 februari 2022 om 18:15

Onze rondreis door West-Amerika, deel 6.

16 januari

We vielen in slaap met het geruis van de spoorweg naast het motel, een heerlijk gevoel vind ik. Binnen lig je heerlijk knus en warm met een zoemende radiator, en buiten is het koud en nacht. De nieuwe dag is weer prachtig, we hebben er zin in!

---

Truxton, Arizona, Verenigde Staten - Vandaag: Route 66! De wegen zijn leeg en uitgestrekt, de stadjes stil en typisch en de graslanden geel, met zwarte koetjes als kleine figuurtjes fel afstekend tegen het lichte gras.

---

Laughlin, Nevada, Verenigde Staten - Vandaag hoefden we niet ver te rijden; we verkennen de rest van de dag de omgeving van Laughlin, wat eigenlijk net Las Vegas in het klein is. Verder genieten we van onze zondagsrust.

---

We zijn in Laughlin, een klein stadje dat samen met Needles, Fort Mojave en een paar andere dorpen in de Mojave Valley ligt en het driestatenpunt van Nevada, Arizona en Californië vormt. Het gebied wordt gekenmerkt door de Colorado River, die er dwars doorheen stroomt, en natuurlijk het Fort Mojave reservaat. Het is droog land, en in de zomer is de gemiddelde temperatuur wel 47 graden. Nu in de winter is het gemiddeld 20 graden, zo ook vandaag. Heerlijk!

We slapen in The New Pioneer; het hoofdgebouw doet dienst als casino, ernaast staan motel-like kamers in saloon-style. Overal staan palmbomen en grote neonverlichte borden. Als er een mix bestond van Los Angeles en Las Vegas, was het Laughlin. Het wordt hier zo mooi avond. De wind is zacht en lauw, alles krijgt een ietwat donkerder tintje maar nog steeds is het kleurrijk, en vanaf de hoofdweg laat het stadsverkeer van zich horen.

We slapen pal naast het zwembad, dat in de buitenlucht ligt. Het is niet verwarmd, maar er is wel een jacuzzi (!!! en die is heel lekker warm!). Daar gaan we zeker wel gebruik van maken vanavond. Maar zo eerst eten, wederom bij ons geliefde Denny’s.

---

Het was een gemoedelijke avond hier in het zuiden van Nevada. We aten heerlijk, hebben een fijne kamer om tot rust te komen, en maakten voor het eten nog een wandeling langs de rivier. Je kunt wel zien dat Laughlin veel weg heeft van Las Vegas. Het is ook zo gezellig met elkaar! Reizen is geweldig en daar dragen je reisgenoten zeker aan bij. We maken de gekste woordspelingen van de meest random woorden, iemand hoeft maar drie tonen te uiten en de rest weet al welk lied het is, hele albums worden geluisterd en vooral geanalyseerd, delen onze interesses voor beeld, geluid, boeken en plannen. Het is gewoon top! Ik zal het missen. Gelukkig is het nog niet zover, we gaan nog een paar leuke dingen doen voor we weer op het vliegtuig stappen.

 

17 januari

De ochtend vind ik het mooiste deel van de dag. We zijn heel vroeg opgestaan zodat we lekker de tijd hebben vandaag. Auto volgetankt, koffers ingeladen, lege wegen en mooie dingen in het vooruitzicht.

Het is leuk om te zien hoe we elke keer in een totaal andere accommodatie terecht komen. Niets is hetzelfde! Vanavond worden we nog één keer verrast. Daarna pakken we een nachtje in het vliegtuig, en de nacht daarna slapen we weer in ons eigen bed. Ik zal het missen, dat ik elke avond mijn hoofd op een ander kussen leg onder een ander dak, in een andere stad. Ik hou van de beweging, het vooruitgaan en niet stilzitten, het rusteloze en op zijn tijd de rust na de zoektocht.

Maar hold up, we hebben nog een dag! En daar ga ik extreem van genieten.

---

Amboy, California, Verenigde Staten - Een koffiestop bij Roy’s Motel & Cafe in Amboy, een vroeger populaire stop voor vermoeide reizigers die via deze route op weg waren naar een beter leven in Californië. Op het terrein staat nu een verlaten school, een verstofte oude auto en een aftands tankstationnetje. Afgezien van een auto die zo nu en dan langsraast en het geluid van de goederentrein die over de spoorlijn kachelt, is het hier stil. We zien hier de meest bijzondere plekken, hoe alledaags ze ook mogen zijn, en het verveelt nooit.

---

Cholla Cactus Garden - Vanmorgen vroeg reden we Joshua Tree National Forest binnen. Een paar wolkjes zweefden boven ons hoofd, waardoor het zonlicht in vlekjes op de omringende bergen viel.

Onze eerste stop was Cholla Garden, een ‘tuin’ vol met lage cactussen. Die staan hier heel veel, het is hier net een mix tussen woestijn en bergen want er liggen ook overal gekke gesteentes met bijzondere vormen. Daar kom ik zo nog op. Dit was in elk geval heel interessant om te zien! 

---

Skull Rock - Over die gesteentes gesproken: dit zijn het soort groepen stenen die verspreid over het gele grasland liggen, omringd door hoge en lage cactussen. Deze rots heel Skull Rock, oftewel Schedelrots.

---

Joshua Tree National Park, Keys View - Hier staan we bij Keys View, het hoogste punt van Joshua Tree waar je uitzicht hebt op Palm Springs, Salton Sea en in de verte Mexico. Een machtig mooi gezicht. Op de foto’s is het niet half zo indrukwekkend als in het echt.

Dit is zo goed als onze laatste bezienswaardigheid hier. Een gek idee, we hebben een miljoen verschillende dingen gezien. Ook dit was weer volkomen uniek. Nu rijden we terug naar LA, door het zonnige en warme en simpelweg betoverende Californië.

 

18 januari

Los Angeles, California, Verenigde Staten - De cirkel is rond, we zijn weer terug op LAX. We reden met de auto langs de metrohalte waar we ruim 2 weken geleden voor het eerst uitstapten. De tijd is omgevlogen.

---

Philadelphia, Pennsylvania, Verenigde Staten - Vlucht 1/3 ✅ we zijn veilig geland op Philadelphia International Airport. Gelukkig nog ruim op tijd voor de volgende vlucht. We hadden prachtig uitzicht op de stad tijdens het dalen. Het is hier drie uur later dan in LA, dus we gaan zo een nachtvlucht in. Hopelijk kunnen we wat slaap pakken en gelijk weer in het juiste ritme komen.

---

Londen, Verenigd Koninkrijk - De trans-Atlantische vlucht was echt top; het vliegtuig was helemaal niet vol, waardoor we hele rijen voor onszelf konden pakken om te slapen. Semi gelukt, maar in elk geval heel erg fijn.

We hebben de overstap op Londen ook gehaald, al was het vol en druk en best wel haasten. Nog even en we staan weer op Nederlandse bodem.

---

Thuis - Vliegtuig: geland. Koffers: uitgepakt. Magneetbord: bijgewerkt. Souvenirs: gegeven. Wat een bijzondere tijd hebben we gehad, onbeschrijfelijk en tegelijk komen we woorden tekort. Er is al veel gezegd en geschreven, en gelukkig hebben we heel veel foto’s om zo vaak als we willen terug te kunnen kijken. En wie weet waar we volgend jaar rond deze tijd zijn? Alles is mogelijk!

En nu: tijd thuis, met familie. Reizen is geweldig, vooral als je daarna ook weer thuis kunt komen, echt thuis. En wij belanden alle drie gelukkig in een warm bad aan familieliefde.

Wens ons succes met de jetlag! 😴

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.