Dag 3 - Regen en kerstetalages

Gepubliceerd op 20 december 2022 om 21:10

December in Chicago! Veel kerst - in de etalages en perken en langs de gevels, alles groot, groter, grootst - en nadat we de Magnificent Mile hadden afgelopen en bij de rivier aankwamen, begon het zowaar te sneeuwen! Een magisch momentje. Verver bezochten we nog een prachtige, warme kerk met rode vloerbedekking op de houten vloer en een schitterend plafond: de St. James Cathedral. Een haven van vrede en rust in de drukke, regenachtige stad. Nu kijken we Nederland - Argentinië onder het genot van een lekker groot Subway-broodje. Daarna is het hopelijk droog en dan gaan we de stad weer in!

Het bleef de hele verdere dag grijs, grauw en nat. Gelukkig wilden we vandaag toch een deel van de dag binnenshuis doorbrengen om de wedstrijd te kijken. Maar zodra tijdens de laatste strafschop de bal het binnennet raakte, klapte Roel geïrriteerd de laptop dicht met een ‘kom, we gaan ervandoor’. Daar was ik her volledig mee eens; wat een intense ontknoping!

Het begon al lichtelijk te schemeren toen we de draaideuren uitstapten. De camera bleef vanwege de regen in de tas, dus ik schoot wat foto’s met de ouderwetse tellie van het mooie, gloomy, regenachtige Chicago. Alle kerstversiering in de bomen en bermen geeft ondanks het koude en natte weer toch veel warmte en gezelligheid. We slaagden tijdens onze shopping mall-sessie voor een pak voor Roel. Ik ben er weg van 😍 Dat is alvast een belangrijk deel van de voorbereiding voor volgende week. Toen door met de metro naar het centrum. Daar vielen we met onze neus in de boter: het schitterende Chicago Theatre stond daar in volle glorie op ons te wachten. Wauw, wat een gebouw en wat een sfeer! En achter ons ontdekten we opeens een tv-studio, waar juist een opname zou gaan plaatsvinden. Buiten het beeld van de foto keek de presentator nog net even in een grote paarse handspiegel om zijn kapsel te inspecteren. We liepen bewonderend door de stad die we nu veel bij daglicht hebben gezien, maar in het donker van de avond een totaal nieuwe plek wordt. De drukke avenues zijn geweldig, maar er was ook een straatje bij met een hoedenmaker, een schoenmaker, een oude juwelier, en al hun panden in vintage stijl met goudkleurige letters op de ramen. Uren kan ik ernaar kijken.

We aten in hetzelfde restaurant als gister (want daar aten we net als gisteren gratis) onder het genot van een basketbal- en ijshockeywedstrijd, zich boven onze hoofden op grote schermen afspelend. Met tot de nok toe gevulde magen stapten we in de bus voor nog een rondje Target. Ik heb dus echt een gekke liefde voor supermarkten in het buitenland en ook hier kan ik er geen genoeg van krijgen; zo leuk en zo fascinerend. En omdat ik hier iets kocht wat op Lisannes lijstje stond - het was toevallig verbonden aan een aanbieding waarbij je met de aankoop van twee producten een gift card van $5 ontvangt - ontbijten we de komende dagen ook nog eens gratis ;)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.