Dag 4: Bologna

Gepubliceerd op 23 februari 2024 om 10:59

Er restte ons nog een laatste ochtend in Bologna. Ook vanmorgen brak de zon maar net door het witte gordijn van smog, dat alles een mistige gloed geeft.

We verkenden de porticos, Piazza Maggiore, nog meer porticos en liepen toen naar Biblioteca comunale dell'Archiginnasio. In deze schitterende bibliotheek met duizelingwekkende plafonds en wanden hebben duizenden antieke boeken hun huis in donkere houten kasten, gebonden in stoffen jasjes met soms nog een breed lint eromheen. Je vindt hier ook het Teatro Anatomico, waar je met een beetje fantasie medische studenten vanuit de houten banken naar het te onderzoeken lijk op de grijze stenen tafel in het midden van de zaal ziet kijken. Toegang tot dit complex vol historische relevantie en schitterende schouwspelen kost slechts €3. (Het meisje op de foto kreeg het waarschijnlijk warm van die gedachte en liet zich daarom in tropische kleding fotograferen door haar vriendje.)

Terug in het hotel, op een steenworp afstand van het centrum, pakten we onze spullen om de laatste etappe richting het vliegveld af te leggen. De auto heeft zuinig gereden en de tank was nog niet eens leeg.

In de lounge genoot Roel van allemaal lekkere vleesjes en daarna genoten we samen van de comfortabele fast track vanuit de lounge richting de gate.

En nu zijn we weer in ons knusse penthouse in Mechelen! De boodschapjes zijn alweer binnen en de koffers uitgeruimd. Terug op ons eigen plekje, dat is ook best fijn.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb