Guinness Storehouse, Dublin Castle en mooie parkjes

Gepubliceerd op 7 januari 2024 om 20:14

We begonnen de dag op onze prachtige hotelkamers met een ontbijtje op bed, de vorige avond gekocht bij de Lidl. Daarna liepen we in een halfuur door een rustig stuk woonwijk, met enigszins afgebladderde huizen met stoffige ruiten en vensterbanken vol vergeelde cd-hoezen, naar Guinness Storehouse. Hier dompelden we onszelf een uur onder in de wereld van het wereldberoemde Ierse bier: van het maken van de vaten (coopering) tot adverteren door de jaren heen tot het roosteren van gerst op precies de juiste temperatuur voor de karakteristieke kleur van Guinness. Er mocht zelfs geproefd worden, maar ik houd niet zo van bier en van bitter. Een super leuk en informatief uitje.

De tip van de dag: als je naar Dublin Castle wilt (en geloof me, dat wil je), verzamel dan een grote groep om je heen en koop een familieticket. Op zo’n ticket kunnen twee volwassenen en vier kinderen voor €20. In plaats van €40 voor losse tickets betaalden we nu dus de helft minder. En het was ons geld zeker waard, want wat een prachtige hallen, zalen en kamers! Schitterende tapijten, roodbeklede meubels en een warme woonkamer, een majestueuze troonzaal, pastelgroene en babyblauwe plafonds; wat een pracht en praal. Indrukwekkend!

En na ons bezoekje aan het kasteel aten we een lekkere pizza bij Sano.

In de paar uurtjes die ons nog restten, maakten we een laatste rondje langs de Liffey, Ha’Penny Bridge, Merchants Arch, de Temple Bar once again, Trinity College, St Stephen’s Green en Iveagh Garden, met mini-doolhof waar de jongens hun energie kwijt konden ;)

Met de Dublin Express reisden we daarna comfortabel naar Dublin Airport, waar Tim en ik de lounge plunderden. Zodoende kwamen we bij de gate met vier blikjes Fanta en cola, sandwiches, muffins en koekjes.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.