Aankomst in een nieuwe wereld

Gepubliceerd op 9 mei 2024 om 16:05

26-04-2024: De koffers staan klaar en het penthouse wordt gereed gemaakt voor enkele eenzame dagen. De plantjes gaan in de vensterbank waar ze het meeste licht krijgen, laatste wasjes worden gedraaid, administratie wordt bijgewerkt, de werkmail wordt opgeruimd en zo rommelen we lekker door. De andere paardjes zijn in galop onderweg naar Mechelen, vanaf waar we gezamenlijk verder zullen reizen naar the airport 🐴

De treinreis van Mechelen naar Charleroi Airport verliep voorspoedig en de rest van de middag brachten we door op het meest ghetto vliegveld op aarde. Wel in de lounge, + Sannie en Lou als onze gasten. Voor de jongens brachten we lekkere hapjes mee naar de food court, waar ze op ons wachtten.
Het avontuur is begonnen, we zitten in het toestel, gezellig allemaal op dezelfde rij. Op naar Istanbul!

Met Pegasus vlogen we naar Sabiha Gokcen Airport, waar de connecting flights makkelijk te vinden waren. Roel kreeg het met een simpele vraag voor elkaar dat wij beiden niet één, maar twee gasten mee mochten nemen naar de lounge. Zodoende genoten we met z’n zessen van de pasta, rijst, kip en salades. En natuurlijk lekkere drankjes en oplaadpunten.

27-04-2024: We zijn er: Dubai! Geland in wat van boven een woestijn lijkt, maar eenmaal aan de grond keurig netjes en bijgehouden is.
Sharjah Airport hadden we redelijk vlot getrotseerd, en nu zitten we in een comfortabele vooraf geboekte taxi naar het hotel. Zojuist spotten we al de magische hoogte van de wereldberoemde Burj Khalifa.

We stonden al om 8:00 bij het hotel en zo vroeg al inchecken ging helaas niet. Daarom kleedden we ons snel om bij een open koffer en staken de brede, drukke wegen over naar de beroemde Dubai Mall, tegenover ons hotel.
De Dubai Mall is de grootste mall van het Midden-Oosten. Je kunt er makkelijk een week doorbrengen en zonder enig plan raak je zeker verdwaald. Elke dure merkketen is er vertegenwoordigd, plus elk soort restaurant en café in de food court. Er is zelfs een Wendy’s en een Philly’s Steakhouse. Een heuse viering van westerse cultuur ;) Verder is er een ijshockeybaan, een bioscoop en een enorm aquarium vol bijzondere vissen. Dure kinderkleren, Fender-gitaren, technische snufjes, het is hier allemaal te vinden.
Wij genoten zelf van een heerlijk McDonald’s ontbijtje, bestaande uit hashbrowns en hot cakes. Dat smaakte goed na deze nacht doorhalen. Bovendien was de airco wel zo fijn, aangezien het buiten al bijna 30 graden warm was.
Volg de bordjes naar The Fountain en je komt bij een enorm lichtblauw waterbassin, aangelegd in wat ik zelf een cirkelvormige entertainment hub in de buitenlucht zou noemen. Restaurants, terrasjes, golfparken en bungalowtjes; en ‘s avonds laten de fonteinen de mooiste shows zien, much like de Bellagio-fontein in Las Vegas. De zon brandde op ons hoofd terwijl we het helemaal omhoog gooiden om de top van de Burj Khalifa te zien. Wat een immense toren. Het is onwerkelijk dat er zoiets bestaat. Ruim 800 meter boven de grond; dan lijken de omringende wolkenkrabbers - die zeker niet onderdoen voor die in New York - opeens flatgebouwtjes.

Om 11:30 hadden we ons bezoek aan de Burj Khalifa gereserveerd. Je komt bij de ingang via de ground level van de Mall. Lastig te vinden vonden wij, dus neem daar zeker wat tijd voor.
Op weg naar de liften tonen de brede geïntegreerde schermen op de muren de making of van Mission Impossible op de Burj Khalifa. De liften razen in 1 minuut naar de 124e verdieping, op ongeveer 450 meter. Het uitzicht is majestueus. Uit een enorme woestijn zijn relatief random monstrueuze wolkenkrabbers gestampt, als blikjes op een droge, stoffige grond. Het is onwerkelijk, het is indrukwekkend. Alles wat beneden groot leek, is van deze hoogte klein en onberekend, opgaand in de massa van de wereld. Dubai is een speelgoedstad, een soort bouwpakket, waar het resultaat het verhaal overstijgt. Veel historie, zoals je die vindt in Europese hoofdsteden, vind je hier niet.
Eenmaal weer beneden schaften we onze broodnodige souvenirs aan. Kameeltjes en kaartjes vlogen over de toonbank. En de boys kochten een balletje voor in het zwembad.

Halverwege de middag konden we inchecken en een aardige medewerker bracht ons in een golfkar naar het juiste gebouw. Een piccolo rende er door de hitte achteraan met onze koffers op zijn kar. De mensen in de hotelbranche hier nemen hun werk in elk geval zeer serieus. Ze zijn buitengewoon behulpzaam en vriendelijk.
Wij slapen in een appartement met drie bad- en slaapkamers, een woonkamer en een grote keuken. Lekker veel ruimte, en dat voor een hele schappelijke prijs (echte Nederlanders ;).
We maakten dankbaar gebruik van het zwembad en vermaakten ons uitstekend met het net aangeschafte balletje. Achter ons balspel torende de Burj Khalifa hoog boven alles en iedereen uit, tussen de palmbomen door.
Pas tegen etenstijd waagden we ons weer in de droge hitte, na heerlijk te zijn afgekoeld in de airco. We liepen terug naar de Mall voor een lekker diner bij Vapiano, buiten op het terras, terwijl we de fonteinshow op het water bekeken (‘s avonds na 18:00 elk halfuur). Het was er vreselijk druk, net als in de Mall zelf. Honderden dure auto’s, de een nog dikker, hoger en groter dan de andere, komen aanrijden of verlaten juist de (valet)parking. Deze stad ademt geld.
Wat een bijzondere eerste dag in dit nieuwe, ons vreemde deel van de aarde. Veel indrukken te verwerken (en foto’s terug te kijken 😍☺️).

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb