Life lately

Gepubliceerd op 25 juni 2023 om 19:51

Het is alweer een maand geleden dat we onze intrek namen in ons Belgische penthouse van 72 vierkante meter, middenin het bruisende centrum van Mechelen. We leiden ons leven op een steenworp afstand van de IJzerenleen en de Grote Markt. Het stadsleven is geweldig: met twee stappen buiten de deur staan we in de levendige Hoogstraat en elke wandeling is een ontdekkingstocht. De kleurrijke en sierlijke trapgeveltjes, de oude pandjes met mintgroene, crème en oranjeroze voorgevels met hun gouden decoratieve details, de volle terrassen op deze zomeravonden, de rustige woonstraten te midden van alle hectiek, meestal slechts een zijstraat van de drukke winkelstraten verwijderd. Ze zitten vol mooie voordeuren met sierlijke deurkloppers, muurbloemen, schilderachtige voorgevels, maar ook met karakteristieke Belgische panden: weinig ramen, twijfelachtige designs en gewoon een beetje lelijke eendjes. 

Soms overvalt het me. Dat later nu is. Dat alles waar ik altijd van droomde, is veranderd in realiteit. Dat de afgelopen zes jaar als een waas voorbijvlogen; gisteren was ik nog 18 met duizend ideeën en tegelijkertijd geen flauw idee.

En God bracht alles wat ik wilde en alles wat ik niet wist, maar zo graag wilde weten, in perfecte harmonie samen in mijn van vandaag. Het doet me realiseren dat ik Hem écht kan vertrouwen, want Hij weet het écht beter en wil écht het beste voor mij.

Vanavond liep ik weer een rondje door onze prachtige stad en ik liet mezelf verdwalen in de rustige straten. Soms was er echt geen enkel ander mens te zien. Helemaal stil. Maar het vliegtuig dat plotseling aan de blauwe hemel verscheen, trok als een magneet mijn aandacht en opende mijn ogen pas echt. Ik kon een glimlach van geluk niet bedwingen. Ons leven hier, het is meer dan ik ooit had durven dromen. Al vanaf dat ik de middelbare schoolbanken betrad, droom ik al van een leven in het buitenland. Soms loop ik over de Grote Markt, kijk om me heen en dan realiseer ik me: ik leef mijn droom, en dat ook nog met de man van mijn dromen. En ik ben zo blij met alles hier; ons huis, deze plek, ons werk. Maar ik blijf ook uitzien naar wat er nog meer zal komen in de toekomst. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.